• apette.pl
  • Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy dość drobno. Przekładamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy i mięso. Gotujemy, gdy mięso będzie już ugotowane wyjmujemy je z garnka i kroimy na kawałeczki, które następnie przekładamy do kapusty. Całość gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka. Następnie przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do kapusty. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany drobniutko koperek. Podajemy z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 493
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapusty
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.