Żurek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewkę umyć i obrać. Pietruszkę umyć, obrać i wrzucić razem z marchewką do garnka. Gotować 15 minut. Obrać cebulę, przekroić i jedną połówkę dodać do garnka. Wlać zakwas. Doprawić majerankiem i solą. Gotować ok. 10 minut. Kiełbasę pokroić. Pozostałe pół cebuli pokroić drobno, dodać do kiełbasy i podsmażyć chwilkę. Wrzucić do garnka. Dodać soli. Na koniec w miseczce wymieszać mąkę z odrobiną wody. Przelać do garnka i gotować jeszcze 10 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 505
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Żurek
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Żurek
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.