Żurek z jajem

Ocena przepisu

Składniki

  • żur 0,5 L
  • cebulka 0,5 szt.
  • biała kiełbasa 200 gr
  • marchew 1 szt.
  • ziemniaki 3 lub 4 szt.
  • susz warzywny (por, seler, nać selera)
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • czosnek 1 ząbek
  • majeranek 2 łyżki
  • jaja ugotowane na twardo 3 lub 4 szt.
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia

Do garnka wlać 700 ml wody, zagotować. Wrzucić listki laurowe, ziela angielskie, susz warzywny. Czosnek drobno pokroić, dodać do zupy. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Ziemniaki obrać, pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do zupy. Gotować do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie wlać żur. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w grubsze plastry, również dodać do garnka. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podgotować i na koniec dodać majeranek.
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, rozłożyć na talerzach i zalać zupą.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 448
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Żurek z jajem
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek z jajem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.