Jabłka zapiekane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki i usunąć gniazdka. Gotować pod przykryciem niewielkiej ilości wody, dodając 100 g cukru i skórkę cytrynową. Przetrzeć przez cedzak, dodać do masy rodzynki, wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem - włożyć masę, posypać ją po wierzchu tartą bułką i pozostałym cukrem. Zapiekać 10 min. w piekarniku na ostrym ogniu, aby cukier się zrumienił. Podawać na ciepło lub na zimno.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 688
Data dodania: 2010-07-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jabłka zapiekane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.