Cielęcina z papryką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy na porcje. Cebule kroimy w plasterki a paprykę w kostkę. Mięso musimy ułożyć w naczyniu do mikrofalowania, nasmarować sosem sojowym, zaś po bokach ułożyć cebulę. Tak przygotowane mięso zapiekamy w mikrofalówce 10 minut przy mocy 750 w. Dodajemy czerwoną i zieloną paprykę i zapiekamy jeszcze 20 minut. Posiekany czosnek i mąkę mieszamy z bulionem, następnie dodajemy do warzyw, całość mieszamy i zapiekamy przez 2 minuty. Śmietanę wlewamy do potrawy, mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie należy zostawić w kuchence jeszcze przez 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 737
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.