Cielęcy kotlet po burgundzku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kotlety rozbić, ponacinać, posypać przyprawami i mąką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz, zrumienić. Cebulę pieczarki oczyścić. Boczek pokroić w kostkę,częściowo stopić, dodać cebulę i pieczarki oraz posiekany czosnek, podsmażyć, dodać do kotletów, wlać wino wymieszane z koncentratem pomidorowym i przyprawami, dusić 5 minut na małym ogniu, doprawić do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1815
Data dodania: 2008-09-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcy kotlet po burgundzku

2010-02-22 21:46:11

Niestety nie jadam mięsa.

2010-02-04 12:23:19

Smaczna cielęcinka.
!Kasik#

!Kasik

2009-03-03 12:52:14

A ja tam podlalam zamiast winem to rumem i tez bylo smaczne, ale jak kto woli, polecam

2009-02-27 19:20:59

Bardzo zmaczne, ale mozna jeszcze dodac estragonu i majeranku, polecam

2009-01-26 08:26:20

Czy zamiast cielęciny moge dac mieso wieprzowe? Bo nie przepadam za cielecina, ale reszta mi pasuje

2009-01-18 19:02:32

Mnie tez starczylo 5 minut, ale mozna i wiecej, polecam sprobowac kazdy dla siebie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.