Pierogi z kapustą i grzybami

Ocena przepisu

Opis

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • ciepła woda ok 3/4 szklanki
  • olej 2 łyżki
  • kiszona kapusta 30-40 dag
  • suszone grtzyby 2 garście
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Kapustę wypłukać, pokroić. Grzyby sparzyć, umyć, ugotować i drobniutko pokroić. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać grzyby. Lekko podlać grzybowym bulionem. Dodać kapustę i często mieszając dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Trochę przestudzić, dodać jajko i wymieszać. Z jajka, mąki, łyżki oleju zagnieść ciasto dodając tyle wody, by było elastyczne. Rozwałkować. Wycinać szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1982
Data dodania: 2010-12-30

Zdjęcia

Pierogi z kapustą i grzybami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-30
Pierogi z kapustą i grzybami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z kapustą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.