Makaron z młodą kapustą
Składniki
Sposób przyrządzenia
Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić i odsączyć na cedzaku. Kapustę poszatkować lub pokroić drobno. Zagotować 1,5 litra wody, włożyć kapustę. Gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić w grubą kostkę. Do rondelka włożyć boczek, smażyć ok 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy kapusta jest miękka odcedzić. Dodać kapustę do boczku z cebulą. Dusimy razem ok 15 minut. Doprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, solą, pieprzem. Następnie do kapusty włożyć makaron ugotowany. Dokładnie wymieszać, doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Jeszcze wszystko razem dusić 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty