Makaron z młodą kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić i odsączyć na cedzaku. Kapustę poszatkować lub pokroić drobno. Zagotować 1,5 litra wody, włożyć kapustę. Gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Boczek pokroić w grubą kostkę. Do rondelka włożyć boczek, smażyć ok 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy kapusta jest miękka odcedzić. Dodać kapustę do boczku z cebulą. Dusimy razem ok 15 minut. Doprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, solą, pieprzem. Następnie do kapusty włożyć makaron ugotowany. Dokładnie wymieszać, doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Jeszcze wszystko razem dusić 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2011-12-11

Zdjęcia

Makaron z młodą kapustą
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-12-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Makaron z młodą kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.