Faszerowane łódki z cykorii

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cykorię wkładamy do wrzątku wymieszanego z sokiem z cytryny, obgotowujemy przez około 3 minuty. Pieczarki obieramy, drobno kroimy, podsmażamy 5-10 minut, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Cykorie przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie wycinamy parę wewnętrznych liści i tam wkładamy pieczarki. Każdą łódeczkę zawijamy w plasterek szynki. Następnie przekładamy łódeczki do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami. Pieczemy 15 minut. Podajemy z pieczywem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1865
Data dodania: 2010-04-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane łódki z cykorii

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.