• apette.pl
  • Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Ocena przepisu

Składniki

  • ciasto francuskie 2 sztuki
  • filet z kurczaka podwójny 2 sztuki
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
  • papryka czerwona mielona do smaku
  • ananas 1 puszka
  • jajko 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. Pieczemy w temp. 200'c. Smacznego !!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 736
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.