Filety z kaczki z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety z kaczki umyj i osusz. Czosnek drobniutko posiekaj i wymieszaj z 1 łyżką oliwy, szczyptą soli, wegety i ziołami. Natrzyj tym filety i odstaw na minimum 2 godziny lub na całą noc do lodówki. Na drugi dzień natnij na filetach skórkę w kratkę. Łyżkę oliwy rozgrzej na patelni i obsmaż dokładnie mięso z każdej strony. Ziemniaki obierz, opłucz i osusz. Wymieszaj je z pozostałą oliwą i przyprawą tak aby były dokładnie nią pokryte. Ziemniaki przełóż na brytfankę, między nie włóż filety. Polej sosem z obsmażania mięsa. Zakryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz około 40-50 minut w temp 200*. Pod koniec pieczenia zdejmij folię aby skórka na filetach się przypiekła a ziemniaki nabrały rumieńca.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 505
Data dodania: 2011-12-07

Zdjęcia

Filety z kaczki z ziemniakami
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Filety z kaczki z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.