Goloneczka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Golonki oczyścić, obwiąż nicią kuchenną, zalej taką ilością wrzącego bulionu, by mięso było przykryte. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj golonki przez godzinę. Por umyj, pokrój w cienkie krążki. Jabłka obierz i wypestkuj, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż lekko por. Dodaj jabłka, podlej winem, dopraw solą oraz szczyptą soli i cukru. Duś 5-6 minut. Golonki wyjmij z wywaru, ostudź, zdejmij skórę, ułóż w brytfannie i skrop żubrówką. Mięso przykryj sosem jabłkowo – porowym, dodaj kilka łyżek wody. Piecz 20 minut w 180stc. Posyp posiekaną natką. Podawaj z czerwoną kapustą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 829
Data dodania: 2010-03-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Goloneczka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.