Gruszki w cieście francuskim

Ocena przepisu

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • gruszki 5 sztuk
  • śliwki szuszone 5 sztuk
  • żółtko 1 sztuka
  • pistacje10 dag
  • czekolada
  • Lukier

Sposób przyrządzenia

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Gruszki umyj, osusz, obierz ze skórki, przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne. W środek gruszek włożyć suszone śliwki i czekoladę pokruszoną. Połowy gruszek ułóż na kwadratach ciasta, przeciwległe brzegi ciasta sklej ze sobą na czubku, a następnie posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piec 20 min w temp. 180°c. Ostudzić, polukrować posypać pistacjami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 390
Data dodania: 2011-10-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.