Szparagi duszone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szparagi oskrobać, pokroić na trzy centymetrowe kawałeczki, odrzucając części łykowate. Zalać wrzątkiem, obgotować, wyłożyć na sito, aby obciekły. Przełożyć do rondla, dodać masło i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Oprószyć mąką lekko potrząsając rondlem, po czym wlać chłodne mleko, dodać cukier, sól i dalej dusić. Kiedy zmiękną-wybrać na wygrzany w piekarniku półmisek, a sos pozostały w rondlu zaciągnąć żółtkami i wsypać do niego natkę pietruszki. Przed podaniem polać szparagi sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1139
Data dodania: 2010-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szparagi duszone

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.