Karkówka po królewsku z sałatką
Składniki
Sałatka:
Sposób przyrządzenia
Karkówkę, myjemy, kroimy, oprószamy pieprzem i solą. Odstawiamy na ok. 3 godz. Plastry mięsa obtaczamy w keczupie i układamy na blasze. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c. Cebulę i pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju 5 min. , wykładamy na kawałki karkówki, posypujemy bazylią ( najlepiej świeżą), przykrywamy plastrami żółtego sera, na wierzch wykładamy po łyżce majonezu (na ser), pozostawiamy w piekarniku aż mięso będzie miękkie, a ser lekko się stopi. Ananasa i kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa i żółty ser kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę i majonez, całość mieszamy. Podajemy z karkówką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty