Karkówka po królewsku z sałatką

Ocena przepisu

Składniki

Sałatka:

Sposób przyrządzenia

Karkówkę, myjemy, kroimy, oprószamy pieprzem i solą. Odstawiamy na ok. 3 godz. Plastry mięsa obtaczamy w keczupie i układamy na blasze. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c. Cebulę i pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju 5 min. , wykładamy na kawałki karkówki, posypujemy bazylią ( najlepiej świeżą), przykrywamy plastrami żółtego sera, na wierzch wykładamy po łyżce majonezu (na ser), pozostawiamy w piekarniku aż mięso będzie miękkie, a ser lekko się stopi. Ananasa i kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa i żółty ser kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę i majonez, całość mieszamy. Podajemy z karkówką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1613
Data dodania: 2011-02-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka po królewsku z sałatką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.