Karp smażony w marynacie

Ocena przepisu

Składniki

  • filet karpia 1 kg
  • cebula pokrojona w kostkę 30 dag
  • pieprz ziarna rozgniecione 6 szt
  • Liść laurowy mielony 1/2 łyżeczki
  • przyprawa curry 1/2 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • olej 1/2 szklanki
  • sól do przyprawy
  • ocet winny 300 ml

Sposób przyrządzenia

Filet po oczyszczeniu obtaczamy w mące i smażymy na kleju . Z octu, cebuli i przypraw robimy marynatę, którą gotujemy około 5 min. Smażonego karpia wkładamy do naczynia i zalewamy marynatą. Po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na 12 godz.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1464
Data dodania: 2010-12-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karp smażony w marynacie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.