Knedle z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

  • gotowane ziemniaki 1 kg
  • mąka 1,5 szkl
  • jajko 2 szt
  • biała kapusta 50 dag
  • cebula 1 szt
  • masło lub margaryna 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • słonina

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników robimy ciasto. Posiekaną cebulę podsmażamy na tłuszczu. Również siekamy kapustę a następnie dodajemy ją do cebuli. Dusimy wszystko razem, do momentu odparowania wody. Farsz doprawiamy do smaku przyprawami. Gotowe knedle wrzucamy na wrzącą, posoloną wodę, gotujemy. Knedle podajemy polane roztopioną słoniną ze skwarkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 641
Data dodania: 2010-11-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Knedle z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.