Kotlety z kaszy gryczanej
Składniki
Sposób przyrządzenia
Kaszę włożyć do garnka, zalać wrzącym rosołem. Gotować mieszając, aż kasza wchłonie rosół. Zostawić pod przykryciem 15 minut. Następnie kaszę ostudzić. Pomidora sparzyć, ściągnąć skórkę. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę również pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Następnie do kaszy gryczanej dodać jajko, pokrojoną paprykę oraz pomidora, posiekaną cebulę oraz siekane liście selera. Wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, panierować w tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Takie kotlety można podać np z sosem grzybowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty