Kurczak po chińsku z ryżem

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z kurczaka 300 g
  • papryka 1 szt
  • grzybki muun 4 szt
  • marchew 1 szt
  • kapusta pekińska 1 szt
  • ryż w torebkach 200 g
  • sos do potraw chińskich pikantny 2 łyżeczki
  • sos sojowy 4 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • kwasek cytrynowy 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Grzybki zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w paski. Marchew obrać pokroić w słupki, tak samo paprykę. Grzyby odsączyć i pokroić drobno. W garnku zagotować ok 2 szklanek wody, dodać do tego kurczaka warzywa i grzyby i tak dusić wszystko pod przekryciem 15 minut. W tym czasie można pokroić kapustę pekińska na sałatkę, nasolić ją i odstawić. Ryż przesypać do miski dodać do niego sos i wymieszać. Pod koniec duszenia wlać do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego. Kapustę odsączyć z soków jakie puściła przyprawić kwaskiem cytrynowym zmieszanym ze śmietaną
porcję ryżu nałożyć na talerz razem z kurczakiem podawać z sałatką z kapusty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 512
Data dodania: 2011-07-21

Zdjęcia

Kurczak po chińsku z ryżem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2011-07-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak po chińsku z ryżem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.