Łopatka po chińsku

Ocena przepisu

Opis

coś innego na obiad

Składniki

  • łopatka wieprzowa 500 g
  • cebula 2 sztuki
  • olej 2 łyżki
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • pieczarki 6 sztuk
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra

Sposób przyrządzenia

na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso na rumiany kolor, dodajemy cebulę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1331
Data dodania: 2009-12-08

Zdjęcia

Łopatka po chińsku
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2009-12-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Łopatka po chińsku

2010-02-22 23:19:46

Jak wyjdzie 1 razem za ostra, to trzeba będzie 2 razem zmniejszyć ilość tych przypraw.

2010-01-21 19:05:46

Wszystkiego daje po trochu, dla smaku i w granicach rozsądku.

2009-12-09 10:45:09

Nie za ostra wyjdzie ta łopatka, tak dużo przypraw.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.