Marchwiowy biszkopt

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jaja rozbić i utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel. Stopniowo dodawać olej, ciągle ucierając. Powoli dosypywać mąkę, ucierać aż do jednolitej masy. Dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty składników. Całość wymieszać aby marchew idealnie połączyła się. Piec 45 minut w tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 401
Data dodania: 2011-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Marchwiowy biszkopt

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.