Marmolada z dzikiej róży

Ocena przepisu

Składniki

  • owoce dzikiej róży 1 kg
  • cukier 30 dag
  • woda 2/3 szklanki

Sposób przyrządzenia

Dojrzałe owoce przekroić na połowy, oczyścić z pestek i włosków, wypłukać, rozdrobnić mikserem. Przełożyć do rondla, wlać wodę, wsypać cukier, gotować na małym ogniu tak długo, aż masa zgęstnieje. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2369
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Marmolada z dzikiej róży

2010-02-25 17:14:47

Marmolady z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.
!Viola#

!Viola

2009-06-29 13:36:42

Bardzo smaczne, polecam dodac jeszcze cynamonu, jest naprawde smaczne..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.