Pieczone jabłka z nadzieniem

Ocena przepisu

Składniki

  • półtwarde jabłka 4 szt
  • rum 1 łyżka
  • rodzynki 10 dag
  • posiekane migdały 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Jabłka musimy umyć, obrać i podzielić na połówki, z których usuwamy nasienie. Rodzynki lekko nacinamy, skrapiamy rumem, mieszamy o odstawiamy na 15 minut. Jabłka układamy na kawałkach folii aluminiowej, a w miejsce po gniazdach nasiennych wypełniamy rodzynkami z migdałami. Całość szczelnie zawijamy w folię i delikatnie nakłuwamy. Tak przygotowane jabłka zapiekamy 10-15 minut w zależności od wielkości na lekko rozgrzanym grillu. Owoce podajemy na gorąco, wyjęte z folii.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1779
Data dodania: 2010-10-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczone jabłka z nadzieniem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.