Ryba w occie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę oczyścić, posolić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć. Usmażoną rybę przekładać do słoików. Do każdego włożyć po 2-3 sztuki ziela angielskiego i listków laurowych. W garnku zagotować wodę, dolać do niej ocet, wsypać cukier. Dobrze wymieszać. Taką gorącą zalewę wlewać do słoików napełnionych rybą, zakręcać i stawiać wieczkiem do góry. Po ok. 2 tygodniach ryba gotowa i można ją spożywać, jak widać na zdjęciu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 877
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ryba w occie
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Ryba w occie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba w occie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.