Śliwki po Hrabiowsku

Ocena przepisu

Składniki

  • suszone śliwki 20 dag
  • suszone morele 10 sztuk
  • wyłuskane i grubo posiekane orzechy włoskie 10 dag
  • kwaśne jabłko 1 sztuka
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • rum albo brandy 2-3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Śliwki i morele dokładnie umyć i namoczyć w wodzie. Gdy napęcznieją odsączyć i pokroić w paseczki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny, wymieszać ze śliwkami, morelami i orzechami. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 872
Data dodania: 2010-04-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śliwki po Hrabiowsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.