Smalec z wędzonką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni nie rumieniąc, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć nie przypalając. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić drobno, dodać do patelni. Całość podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kiedy skwarki będą złociste wyłączyć ogień. Smalec przestudzić, przelać do glinianych garnków, odstawić w chłodne miejsce do stygnięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 880
Data dodania: 2009-01-09

Zdjęcia

Smalec z wędzonką
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Smalec z wędzonką

2010-02-25 17:24:27

swojski smalec to jest to.
!Wala#

!Wala

2009-06-29 15:04:55

Taki smalec jest super dobry na chlebek lub do polania pierogow, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.