Baranina z kapustą kiszoną

Ocena przepisu

Składniki

  • baranina 1 kg
  • tłuszcz 2 łyżki
  • cebule 2 szt
  • kapusta kwaszona 2 kg
  • suszone grzyby 10 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy w poprzek włókien na porcje. Każdy kawałek rozbijamy młotkiem i rumienimy na tłuszczu. Wkładamy połowę kapusty do garnka, rozkładamy na niej mięso i przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Dodajemy namoczone grzyby, podsmażaną na tłuszczu cebulę, kminek i gotujemy 20 minut. Wkładamy gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamykamy. Pasteryzujemy 1 godzinę i 30 minut, następnego dnia pół godziny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1459
Data dodania: 2010-07-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Baranina z kapustą kiszoną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.