Biszkoptowa babka migdałowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozbijamy jaja, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, wsypujemy mąkę, sól i wlewamy sok wyciśnięty z cytryny, dodajemy zmielone migdały, a na końcu wlewamy pianę i delikatnie łyżką mieszamy. Formę wysmarowujemy masłem i oprószamy bułką tartą i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarnika przez niecałą godzinę. Wyjętą i ostygniętą babkę posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 411
Data dodania: 2011-07-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkoptowa babka migdałowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.