Cukinia faszerowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. cebulę pokrój w kostkę, a czosnek (2 ząbki) w drobniutką kosteczkę. warzywa podsmaż na oleju, dodaj mięso i chwilę smaż razem. Dopraw solą, pieprzem, koperkiem i wymieszaj z ryżem. Cukinię obierz, przekrój wzdłuż i wydrąż nasiona. Pomidory pokrój w kostkę a ząbek czosnku na drobniutko. Czosnek podsmaż na oleju, dodaj pomidory, kostkę mięsną, zioła, sól, pieprz, cukier i wodę. Duś razem ok 10 minut. Sos dopraw śmietaną. Wydrążoną cukinię posól, popieprz i napełnij farszem, umieść w naczyniu żaroodpornym, zalej sosem pomidorowym. piecz ok 50 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 515
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Cukinia faszerowana
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cukinia faszerowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.