Deser ze śliwek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do naczynia i wymieszać z miodem, rumem i cynamonem; dodać też goździk. Całość odstawić na około 30 minut, do momentu aż owoce puszczą sok. Śliwki zalać 1/4litra wody i zagotować ciągle mieszając. Kisiel gotować do momentu, aż osiągnie oczekiwaną konsystencję, zdjąć garnek z kuchenki, dodać środek żelujący i jeszcze raz zagotować. Napełnić miseczki deserem śliwkowym, usuwając przy tym cynamon i goździk, całość pozostawić do schłodzenia. Na krótko przed podaniem ozdobić kisiel bitą śmietaną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 790
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser ze śliwek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.