Dżem do deserów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jarzębinę sparzyć, ugotować syrop z wody i cukru, wsypać jarzębinę, chwilę pogotować. Dodać ćwiartki obranych owoców. Smażyć na małym ogniu, aż dżem uzyska właściwą konsystencję. Zakwasić sokiem z cytryny, przełożyć do słoików, zamknąć i trzymać pod kocem do wystygnięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1010
Data dodania: 2009-05-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem do deserów

2010-02-25 17:00:14

Taki dżem jest znakomity.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.