• apette.pl
  • Faszerowane pomarańcze ze śmietanką

Faszerowane pomarańcze ze śmietanką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na skórkach pomarańczy wyrysować koszyczek. Nożem wyciąć otwór. Wyjąć miąższ i wycisnąć z niego sok. Z jabłek i gruszek usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. W garnku skarmelizować cukier, dodać sok z pomarańczy, wino, cynamon i goździki. Do zalewy włożyć owoce. Gotować na małym ogniu 2 minuty. Owoce wyjąć i ostudzić. Wino gotować jeszcze 15 minut, aż powstanie syrop. Usunąć cynamon i goździki. Owoce umieścić w pomarańczowych koszyczkach i dodać pokrojone na ćwiartki figi. Całość zalać syropem i udekorować ubitą kremówką.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 528
Data dodania: 2011-06-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane pomarańcze ze śmietanką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.