Flądra z boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Flądrę sprawić, naciąć ukośnie 3 razy do szkieletu. Posolić, skropić obficie cytryną i odstawić na 30 minut. Boczek pokroić w kostkę, zeszklić na patelni, wyłożyć na niego ryby. Piec każdą stronę 4 minuty. Rybę obłożyć skwarkami, udekorować cytryną i pietruszką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3078
!wiwa

!wiwa

Data dodania: 2008-07-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Flądra z boczkiem

2010-02-23 21:07:30

Super danie.

2010-02-02 11:57:53

Najlepsze by byly filety z fladry , poniewaz ma ona bardzo duzo osci a malo mieska . Po za ty fladra jest bardzo smaczna ryba - uwielbiam ja .

2009-01-23 21:14:01

Hej wszystko ma sens wiec polecam to zrobic a potem oceniac. Napewno wam zasmakuje tak jak mnie!

2009-01-18 16:18:13

A ja jadlem i jest bardzo dobra! Polecam sprobowac z syropem klonowym

2009-01-15 13:16:56

Flądre mozna kupic w supermarketach lub sklepach rybnych, polecam jednak sprobowac, a rybe je sie nie tylko w postny piatek wiec nie ma klopotu z boczkiem nawet tlustym... A warto, mozna polac jeszcze syropem klonowym. Jak rozpusta to rozpusta, a jak...
!merez#

!merez

2008-09-12 21:58:36

też nie jadłem chyba flądry nigdy, ale boczek z rybą mi jakoś nie pasuje, to jak truskawki z musztardą- takie mam wrażenie, no i to danie nie przeszło by u części smakoszy w postny piątek;))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.