Kaczka z oliwkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawioną kaczkę nasolić i posypać pieprzem. Kaczkę włożyć do brytfanny na rozgrzane masło i piec w piekarniku do miękkości, często podlewając sosem od pieczenia. Pod koniec pieczenia dodać oliwki. Gdy kaczka będzie miękka, pokrajać na kawałki, trzymać w cieple. Tymczasem zagęścić sos śmietanką rozmieszaną z mąką. Kaczkę podawać na wygrzanym półmisku, polaną sosem z kuleczkami z ziemniakami i ciasta parzonego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 683
Data dodania: 2010-02-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kaczka z oliwkami

2010-02-08 19:33:57

Dla tych co jedzą kaczki, to danie super.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.