Krewetki z czosnkiem i chilli

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Krewetki odmrażamy i płuczemy w zimnej wodzie. Następnie odsączamy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy na chwilkę.

Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek z drobno pokrojoną papryczką chilli. Dokładamy posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę chilli mieloną (jeżeli ktoś nie lubi ostrego jedzenia zamiast chilli w proszku można dodać słodką paprykę, ja dodaję paprykę również dlatego aby danie nabrało fajnego koloru).

Dodajemy krewetki i smażymy około 10 minut do miękkości. Można dodać na patelnie 2 plasterki cytryny. Usmażone krewetki podawać z pieczonymi bułeczkami posmarowanymi masełkiem czosnkowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1595
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Krewetki z czosnkiem i chilli
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Krewetki z czosnkiem i chilli

2012-06-06 11:13:12

Dla mnie są dość ostre ale to kwestia smaku,zawsze można dodać mniej ostrej papryki.

2011-12-11 15:04:24

czy są one mocno ostre w smaku po przyrządzeniu?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.