Krewetki z czosnkiem i chilli
Składniki
Sposób przyrządzenia
Krewetki odmrażamy i płuczemy w zimnej wodzie. Następnie odsączamy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odkładamy na chwilkę.
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek z drobno pokrojoną papryczką chilli. Dokładamy posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę chilli mieloną (jeżeli ktoś nie lubi ostrego jedzenia zamiast chilli w proszku można dodać słodką paprykę, ja dodaję paprykę również dlatego aby danie nabrało fajnego koloru).
Dodajemy krewetki i smażymy około 10 minut do miękkości. Można dodać na patelnie 2 plasterki cytryny. Usmażone krewetki podawać z pieczonymi bułeczkami posmarowanymi masełkiem czosnkowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty