Mózg w pieczarkach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć, wykroić trzony, które następnie bardzo drobno posiekać. Wysmarować blachę masłem, ułożyć na niej kapelusze pieczarek wierzchem do dołu. Na rozgrzany na patelni tłuszcz włożyć posiekane korzenie pieczarek, podsmażyć, a następnie dodać posiekany mózg, mieszając smażyć. Przyprawić potrawę solą i pieprzem, zestawić z ognia, dodać zieleninę i jajko, wymieszać. Tak przygotowany mózg nałożyć do kapeluszy pieczarek, posypać zrumienioną tartą bułką i wstawić do upieczenia. Podawać potrawę gorącą, przybrane gałązkami zielonej pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 776
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mózg w pieczarkach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.