Naleśniki biszkoptowe z nadzieniem
Składniki
ciasto
- mleko 1,5 szklanki
- mąka 1,5 szklanki
- woda mineralna 0,5 szklanki
- jaja 4 sztuki
- sól 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Rozbijamy jaja, żółtka oddzielamy od białek. W naczyniu łączymy mleko z solą i żółtkami, dokładnie mieszamy, wlewamy wodę i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy i wylewamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Wlewamy ciasto rozprowadzając po całej powierzchni patelni. Smażymy z obu stron. wykładamy na talerze, nakładamy nadzienie i zawijamy w rulon, kopertę lub składamy w "ćwiartki". Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty