Naleśniki biszkoptowe z nadzieniem

Ocena przepisu

Składniki

  • dżem 1 szklanka

ciasto

  • mleko 1,5 szklanki
  • mąka 1,5 szklanki
  • woda mineralna 0,5 szklanki
  • jaja 4 sztuki
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Rozbijamy jaja, żółtka oddzielamy od białek. W naczyniu łączymy mleko z solą i żółtkami, dokładnie mieszamy, wlewamy wodę i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy i wylewamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Wlewamy ciasto rozprowadzając po całej powierzchni patelni. Smażymy z obu stron. wykładamy na talerze, nakładamy nadzienie i zawijamy w rulon, kopertę lub składamy w "ćwiartki". Podajemy posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 372
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki biszkoptowe z nadzieniem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.