• apette.pl
  • Pałki w sosie jabłkowo-śmietanowym

Pałki w sosie jabłkowo-śmietanowym

Ocena przepisu

Składniki

do panierowania

Sposób przyrządzenia

Pałki umyć, osuszyć, natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Mięso panierować w mące i obsmażyć na rumiano z obu stron. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko, wlać sok jabłkowy i dolać wody tyle, aby mięso było zakryte.

Dusić ok. pół godziny pod przykryciem. Sos zabielić śmietanką wymieszana z mąką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Polecam to danie z tłuczonymi ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 462
Data dodania: 2012-01-23

Zdjęcia

Pałki w sosie jabłkowo-śmietanowym
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pałki w sosie jabłkowo-śmietanowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.