Pasztet z wątróbki bez pieczenia

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości w tej samej wodzie, odcedzić i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w cienkie plastry i usmażyć na tłuszczu, podlewając wodą, aby się nie zrumieniła. Dodać do cebuli pokrojone wątróbki oraz grzyby i wszystko dusić ok. 15 minut. Po ostudzeniu zemleć wszystko 2 razy, dodać żółtko, masło oraz przyprawy i starannie rozetrzeć na gładką masę. Na półmisku uformować z masy piramidę. Podawać na zimno z ostrym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 840
Data dodania: 2010-02-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z wątróbki bez pieczenia

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.