Pieczarki zapiekane

Ocena przepisu

Opis

Pieczarki zapiekane

Składniki

  • pieczarki duże 15 sztuk
  • jajka 3 sztuki
  • żółty ser 2 plastry
  • ce4bulka czerwona 1/2 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

12 pieczarek obrać, wyciąć trzonki i zostawić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Gdy wytworzy się sok odlać. Pozostałe try pieczarki i odłożone nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i zaraz wbić jajka.. Przesmażyć. Na podpieczone pieczarki wykładać farsz. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok 15 minut. Żółty ser pokroić w paski. Położyć na podpieczonych pieczarkach i zapiekać do rozpuszczenia sera.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1484
Data dodania: 2011-01-31

Zdjęcia

Pieczarki zapiekane
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-01-31
Pieczarki zapiekane
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki zapiekane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.