Pieczarkowe krokiety

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

panierka

do smażenia

Sposób przyrządzenia

Mleko połączyć z wodą, posolić i dodać mąkę. Wymieszać na ciasto i smażyć naleśniki na oleju. Pieczarki pokroić w plastry, a cebule w kostkę. Podsmażyć cebule, a następnie dodać pieczarki. Smażyć, aż woda odparuje, a pieczarki zmiękną. Przyprawić sola i pieprzem. Na środku każdego naleśnika ułożyć farsz i zwijać krokiety (boki do środka i zrolować). Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas smażenia: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 574
Data dodania: 2012-05-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarkowe krokiety

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.