Podsmażane pulpety w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę, jajko, drobno pokrojoną ok 1/4 cebuli. Wszystko połączyć i doprawić do smaku. Z masy formować pulpety. Obtaczać w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni i przesmażyć opłukane i pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną cebulę, zeszklić i dodać pulpety. Oprószyć przyprawą kuchenną, podlać wodą i gotować ok 20 mim. Przyprawę kuchenną można zastąpić kostką rosołową, a mąkę bułką tartą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 923
Data dodania: 2012-09-27

Zdjęcia

Podsmażane pulpety w sosie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2012-09-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Podsmażane pulpety w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.