Risotto z pieczarkami i kurkumą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i dusimy ok. 15 minut aż grzyby zmiękną.

Do garnka wlewamy ok. 2 łyżki oleju i stawiamy na palnik. Do rozgrzanego oleju wsypujemy ryż i kurkumę i mieszamy przez ok. 2 minuty. Następnie dolewamy szklankę bulionu, mieszamy i czekamy aż się wchłonie. Powtarzamy z pozostałymi 4 szklankami bulionu.

Pod koniec dodajemy pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wyłączyć palnik i pozostawić pod przykryciem ok. 5 min. Jeszcze, aby ryż 'doszedł'.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 805
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Risotto z pieczarkami i kurkumą
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Risotto z pieczarkami i kurkumą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Risotto z pieczarkami i kurkumą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.