Sernik wiedeński

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

do formy

polewa

Sposób przyrządzenia

Ciasto: rodzynki sparzyć, osączyć. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier puder. Zmielony ser wymieszać z roztrzepanymi żółtkami, masłem, proszkiem budyniowym, skórką pomarańczową, rodzynkami i ubitą pianą. Masę przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. Piec ok 80 minut w temperaturze 170 stopni.
Polewa: czekoladę rozpuścić, połączyć z cukrem i masłem. Sernik oblać polewą i odstawić do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2151
Data dodania: 2009-11-18

Zdjęcia

Sernik wiedeński
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-13
Sernik.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Sernik wiedeński

2010-02-23 15:32:45

Elegancki przepis.

2010-02-17 17:18:54

Ciekawy składniki przepis

2010-02-09 00:37:55

Taki sernik jest jedyny w swoim rodzaju.
Na Wielkanoc jak znalazł.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.