Udka z królika w cebulowym sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka z królika umyj i osusz. Oprósz wegetą i pieprzem i obsmaż z obu stron na rozgrzanym maśle. Dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki cebule i przesmaż chwilę na maśle razem z mięsem. Przełóż wszystko do rondla, podlej około 1 szklanką wrzącej wody, dodaj ziele i liście laurowe, dopraw do smaku solą, pieprzem i wegetą. Duś pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie dodaj śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody z odrobina mąki i zagęść sos.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1912
Data dodania: 2011-12-15

Zdjęcia

Udka z królika w cebulowym sosie
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Udka z królika w cebulowym sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.