Winogrona marynowane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kiście niewielkich, dojrzałych, ale twardych winogron umyć, ułożyć w słoju i zalać zalewą do marynowania. W ten sam sposób można marynować śliwki, morele i inne owoce. Przed marynowaniem świeże owoce zaleca się sparzyć wrzątkiem, a następnie ostudzić i na pewien czas namoczyć w przegotowanej zimnej.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1329
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Winogrona marynowane

2010-02-25 17:27:31

nie marynowałam jeszcze winogron.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.