Brokułowa aksamitna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Brokuł oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle rozgrzanym, dodać ziemniaki, brokuł, smażyć razem. Bulion podgrzać, gorącym zalać warzywa, gotować na średnim ogniu przez 20 minut, całość zmiksować na gęsty krem, doprawić solą, pieprzem, gałką. Schłodzoną śmietanę lekko ubić. Pestki słonecznika wsypać na rozgrzaną patelnię, uprażyć na złoty kolor. Gotową zupę rozlać do bulionówek, posypać pestkami, przybrać keksem śmietanki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 843
!staszek

!staszek

Data dodania: 2008-12-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Brokułowa aksamitna

2010-02-25 19:29:31

fajna zupa brokułowa.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.