Chrupki owsiane

Ocena przepisu

Składniki

  • płatki owsiane 3 szkl
  • cukier kryształ 3/4 szkl
  • cukier brązowy 1 szkl
  • mąka 2 łyżki
  • masło ekstra 1 kostka
  • rodzynki 15 dag
  • jajka 1 szt
  • sól
  • czekolada gorzka posiekana 1/4 szkl

Sposób przyrządzenia

Płatki owsiane łączymy z cukrem białym oraz brązowym, mąką i szczyptą soli. Masło kroimy w drobną kostkę, dodajemy do płatków. Wbijamy jajko. Wyrabiamy energicznie ciasto, a na samym końcu dodajemy rodzynki oraz czekoladę. Blachę wykładamy pergaminem. Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i kładziemy na blasze. Pieczemy 5-8 minut w temp. 180*c. Ciasteczka muszą być zrumienione. Po wystudzeniu przechowujemy je w szczelnie zamkniętym słoju, aby były kruche.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1290
Data dodania: 2010-03-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chrupki owsiane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.