Czarno-biały sernik

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

ser

Sposób przyrządzenia

Składniki ciasta dokładnie zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki.

W tym czasie przygotować masę serową. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać zmielony ser, mleko, tłuszcz i budyń. Mieszać na gładką masę. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.

Formę do pieczenia wysmarować masłem. Rozwałkować jedna część ciemnego ciasta i wyłożyć na blaszkę. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 175c przez ok. 10-15 min. Na podpieczony spód wyłożyć serową masę.

Resztę ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wysypać na wierzch. Piec w 180 c przez około 1 godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Czarno-biały sernik
ilonkowy#

Dodane przez:

ilonkowy

2011-04-30
sernik
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czarno-biały sernik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.