Gołąbki z grzybami i kaszą

Ocena przepisu

Składniki

  • kapusta biała 1 główka
  • mielone mięso 1/2 kg
  • grzyby suszone 1 garść
  • kasza gryczana 1 woreczek
  • bulion grzybowy 1 kostka
  • vegeta 1 szczypta
  • jajka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Kapustę sparzyć, zdjąć liście. Grzyby umyć, moczyć w wodzie, gotować do miękkości. Odcedzić i drobno pokroić. Kaszę gryczaną ugotować, osączyć. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Do mielonego mięsa dodać grzyby, kaszę i cebulę, wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić i nałożyć na liście kapusty. Gołąbki zwinąć i obsmażyć z obu stron na gorącym oleju. Podsmażone ułożyć w garnku, podlać wodą, dodać kostkę bulionu grzybowego, trochę Vegety, sól i pieprz. Dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3194
Data dodania: 2008-12-12

Zdjęcia

Gołąbki z grzybami i kaszą
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-14
Gołąbki z grzybami i kaszą
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (8)

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z grzybami i kaszą

2010-02-24 21:51:04

Bardzo lubię gołąbki i to z różnym nadzieniem.

2010-02-24 21:39:06

Eleganckie i dobre gołąbki.

2010-02-18 10:33:14

Bardzo dobre gołąbki

2010-02-04 13:04:14

Bardzo smaczne gołąbki.
!Misia#

!Misia

2009-03-03 12:54:03

No mozna tez dac ryzu, ale jak kto moze woli to ja dodalam jeszcze ziemniakow zmielonych, pycha

2009-02-27 19:22:08

Dodalem liscia laurowego drobniutko zmielonego i bardzo mi smakowalo, a i jeszcze lubczyku.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.